Posted in: Kuhinje

Jaz kuhinje ne maram in nimam nobene želje po kuhanju

To lahko predstavlja, kar velik problem, če imamo družino in ženska nima nobenega veselja do kuhinje in kuhanja. Če ji je to poprata časa, potem vemo, da ji to v življenju ploh ni pomembno. Dandanes za tople obroke v velikih družinah poskrbijo babice. To so tople kuhinje iz katerih prihajajo prijetni dišeči vonji in vedno so nam pripravljene skuhati kaj dobrega.

Pa se vprašamo, če je to pravilno. Če to prinese dobro mladi družini, ali bi bilo boljše kuhati zase. Jaz sem prepričanja, da če babica ne kuha z veseljem in ji je to veliko breme, po tem se mora to čimprej prekiniti. Kajti, da se bo zaradi kuhinje in kuhanja uničili medsebojni odnosi ni vredno. Seveda, pa pride do tega, ker babica vsak dan kuha z nejevoljo in tako tudi misli in postreže. Med vami bo prišlo do negativnih občutkov, ki pa lahko uniči medsebojne odnose. 

Drugo kar je, vam lahko babica daje neprestani občutek, da se zaradi njene kuhinje počutiti dolžni. Ta občutek vam tudi ne bo prinesel nič dobrega. 

Tretje kar se vam lahko zgodi pa je to, če ne boste uporabljali svoje kuhinje, ne boste dali lepega vzora svojim otrokom. Hiša mora živeti. Da pa lahko živi, pa potrebuje, smeh, gibanje in vonjave in to je to. Prostori v hiši so narejeni z določenim namenom, dnevna za druženje in lenarjenje, spalnica za spanje in kuhinja za kuhanje. Po navadi imajo mladi pari nove prelepe kuhinje, a samo za gledat, v njih se ne kuha. To je za celotno družino narobe. Prav je, da mlade družine uporabljajo kuhinje in kuhajo same, saj s tem krepijo odnose med seboj, se povezujejo in si pomagajo. Jaz sem definitivno prepričanja, da tiste mlade družine, ki imajo vse zase in je obisk babice, le prijeten klepet, tiste družine so bolj povezane in tudi bolj složne in srečne.

 

Back to Top