Posted in: Lasersko odstranjevanje dlak

Strokovno opravljeno lasersko odstranjevanje dlak je popolnoma neboleč postopek, ki je primeren za vsakogar

Za vse, ki se spopadate s prekomerno poraščenostjo na različnih predelih telesa, je lasersko odstranjevanje dlak najboljša izbira. Prav tako pa je to zelo uporaben postopek tudi za vse tiste, ki ste se naveličali britvic, depilacijskih krem, mozoljev in srbečic, ki so značilne reakcije po britju.

Za vse je razveseljiv podatek, da je lasersko odstranjevanje dlak primerno za skoraj vse predele telesa. Najpogosteje pa se ga uporablja za odstranjevanje dlačic na nogah, intimnih predelih, trebuhu, prsih, rokah, pazduhah in na hrbtu. Brez večjega tveganja
ga lahko uporabimo tudi na obrazu med obrvmi, nad ustnico, na bradi in vratu. 

Z laserskim odstranjevanjem dlak se znebite dlačic brez bolečin

Pri laserskem odstranjevanju dlak s pomočjo snopa laserskih žarkov delujemo neposredno na dlačni folikel. Da se dlačica uniči, se mora pri tem ustvariti zadostna količina toplotne energije, kar pomeni, da lahko pride do drobnih opeklin v obliki rdečih pikic.

Zavedati pa se je potrebno, da so stranski učinki odvisni tudi od kakovosti laserjev. Zato je pomembno, da za lasersko odstranjevanje dlak izberete ponudnika, ki uporablja izključno medicinske laserje. Ti so zanesljivejši in učinkovitejši.

Kako se pripraviti na lasersko odstranjevanje dlak in nega kože po tretmaju

Če si želite najboljših rezultatov laserskega odstranjevanja dlak, potem je pomembno, da si vsaj štiri tedne pred posegom ne pulite ali depilirate dlak. Prav tako je odsvetovana uporaba kakršnih koli krem za posvetlitev dlak, 48 ur predno ste naročeni na lasersko odstranjevanje dlak, pa si dlačice pobrijete.

Tudi po posegu običajno nimate veliko skrbi, izogibati se je potrebno predvsem direktni izpostavljenosti sončnim žarkom. Koža je po tretmaju lahko rahlo pordela, kar traja nekaj ur do dva dni. Če ima lasersko odstranjevanje dlak močnejše reakcije, potem se priporoča podobna nega kože kot v primeru sončnih opeklin. To je hlajenje s hladnimi obkladki in mazanje z gelom aloe vere

Back to Top