Posted in: Kompresijske nogavice

Če imamo krčne žile so kompresijske nogavice prave za nas

Moj oče se že zelo dolgo časa bori ravno za krčnimi žilami in za nekaj odvečnih kilogramov. Seveda je včasih zelo rad hodil na sprehode, a to mu njegove noge čedalje manj omogočajo. Seveda noge mu otekajo in s tem se mu dodatno mašijo krčne žile in ga to močno boli. Ker ga je do sedaj to tako močno bolelo, si je začel noge povijati z raznimi debelimi povoji. Slabost teh povojev je ravno to, da se mu noga močno poti.

Če imamo krčne žile so kompresijske nogavice prave za nas

Seveda sem na vsak način hotela nekako pomagati, saj ga razumem, da želi odpraviti te odvečne kilograme, a se zelo, zelo težko spravi na sprehod že zaradi same bolečine. Bližal se mu je rojstni dan in res sem začela brskati rešitve, ki bi mu morda lahko pomagale. Našla sem kompresijske nogavice. Ko sem to odkrila, sem načeloma že slišala za to in ampak nisem pa vedela, za kaj točno so. Seveda sem začela malo več brati in kompresijske nogavice so se mi zdele res primerne za mojega očeta. Izvedela sem, da so namenjene ravno krčnim žilam in omogočajo to, da noga vseeno diha v teh kompresijskih nogavicah. Kompresijske nogavice sem tudi Naročila in komaj čakala, da jih dobim. Ko sem jih dobila, sem jih zavila v nek papir ter komaj čakala očetovo praznovanje rojstnega dne.

Končno je prišel ta dan in vse nas je povabil na neko skupno kosilo. Ko sem prišla tja sem mu dala moje darilo in komaj sem čakala, da ga odpre. Kot prvo darilo in video kompresijske nogavice je bil najprej zmeden, saj ni vedel, zakaj bi to nosil. Ko sem mu obrazložila, zakaj točno gre in da bi mu dejansko to lahko pomagalo, se je navdušil.

Takoj si jih je nadel na noge, zato da vidi kakšen je občutek. Na prvi pogled je bil res navdušen in potem sta samo še čakala, da vidim, kakšne bodo rezultati. Začel je hoditi spet na sprehode in rezultati so bili fenomenalni. Sedaj te nogavice nosi prav vsak dan in res mu pomagajo temu, da gre z veseljem na sprehod in zbija odvečne kilograme.

Back to Top